Zoeken

Marokko: nieuwe woede Koning Mohammed VI doet verantwoordelijken trillen

1 juli 2019 - 11:20 - Marokko

©

Koning Mohammed VI heeft tijdens de laatste regeringsraad woedend gereageerd op het risico op watertekort in de komende jaren in Marokko en de weinige maatregelen die worden getroffen om dat te bestrijden.

Tegen 2025 zal Marokko nog maar over een drinkwaterreserve van 500 m³ beschikken, tegen 720 m³ nu en zelfs 1700 m³ in de jaren ’70.

Meerdere projecten met betrekking tot het waterbeheer werden uitgesteld vanwege een gebrek aan concrete strategieën van de regering. De Koning eist nu van de verschillende betrokken ministeries dat het Nationaal Waterplan met spoed wordt uitgevoerd.

Volgens Assabah hebben veel projecten vertraging opgelopen. De levering van drinkwater aan de noordoostelijke en zuidoostelijke regio’s van Marokko, de opening van grote dammen, de ontwikkeling van waterontziltingsinstallaties en het eerlijke beheer van drinkwater zijn onderdeel van het Nationaal Waterplan.

Marokko zal tegen 2030 ruim 5 miljard m³ drinkwater nodig hebben. Het Nationaal Waterplan begrijpt onder meer de opening van drie dammen, waaronder die van Bni Mansour met een capaciteit van 1 miljard m³ water.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team