Zoeken

Koning woedend tegen autoriteiten Casablanca

30 januari 2019 - 18:00 - Marokko

©

Meerdere verantwoordelijken in Casablanca mogen in de komende weken sancties verwachten als gevolg van het bezoek van Koning Mohammed VI aan de metropool.

Koning Mohammed VI was in Casablanca voor de inhuldiging van meerdere projecten waaronder de nieuwe terminal van de Mohammed V luchthaven en de tweede tramlijn. Volgens Assabah besloot hij na slechts 24 uur al te vertrekken. Reden daarvan is de vertragingen die meerdere grote projecten in de metropool opliepen. Deze projecten werden jaren geleden gestart en zouden al lang afgewerkt moeten zijn.

Een van deze projecten is de nieuwe zeedijk van de Hassan II moskee dat al 18 maanden vertraging heeft opgelopen en dit jaar nog moet worden afgewerkt.

Ook de Grote Theater, waarvan de werken in oktober 2014 door de monarch waren gelanceerd, moest al ruim een jaar klaar zijn. Het wordt het grootste cultureel complex in Afrika en de Arabische wereld.

Andere projecten die vertraging opliepen en nog steeds niet klaar zijn zijn de ondergrondse parkeergarage Rachidi, de bekende koepel "Kora Ardia" en de promenade van Ain Diab.

Voor al deze projecten hadden de autoriteiten een bedrag van 26 miljard dirham vrijgemaakt.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team