Zoeken

Marokko stemt vandaag wet over reclame gokspelen

22 oktober 2014 - 10:16 - Marokko

©

Een nieuw wetsvoorstel over de afschaffing van reclame voor gokspelen op televisie en in de pers, wordt vandaag gestemd in Marokko.

PJD-minister van Communicatie Mustapha El Khalfi had een jaar geleden al een wetsvoorstel ingediend voor de hervorming van de audiovisuele sector. Een sterke controverse volgde op het voorstel, dat uiteindelijk onder druk van de medialobby en na een tussenkomst van de Koning werd verworpen.

Leden van de oppositie beschouwen "het verbod op reclame voor spelen als één van de belangrijkste punten van de ideologie van de PJD. Ze leggen langzaam maar zeker hun visie op van een samenleving waarin religie de hoofdrol houdt".

Vooral financieel is de hervorming gevaarlijk. Een verbod op reclame voor gokspelen op televisie zou het einde betekenen van ’La Marocaine des jeux’ en de verspreiding van illegale en meer verslavende gokspelen, volgens een medewerker van de minister van Jeugd en Sport, Mohamed Ouzzine.

De oppositie belooft zich hard op te stellen tegen het voorstel, aldus de krant Libération, dicht bij de socialistische USFP.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team