Zoeken

Rechtszaak hekserij bij begraafplaats van start in Salé

7 augustus 2020 - 19:50 - Marokko

©

De rechtszaak tegen een groepje vrouwen die meerdere graven op begraafplaatsen in Salé zouden hebben ontheiligd voor zwarte magie, is deze week van start gegaan.

Assabah bericht dat de zaak door de rechtbank van eerste aanleg in Salé wordt behandeld en dat de justitie materiële bewijzen heeft van de hekserij activiteiten van de verdachten.

De zaak kwam in maart dit jaar aan het licht toen de bewaker van een begraafplaats ter hoogte van de Moulay El Hassan brug tussen Rabat en Salé vier vrouwen betrapte die een graf hadden geopend.

Volgens het blad hadden de vrouwen een lichaam opgegraven om het terug te begraven met amuletten, haren, sokken en andere kledingstukken van de slachtoffers tegen wie ze zwarte magie wilden gebruiken.

Een van de vrouwen die werd opgepakt had voor haar bezoek aan de begraafplaats een chouafa in Sidi Moussa ontmoet. Ze wilde voorkomen dat haar man een tweede vrouw zou nemen. De echtgenoot werd door de politie gehoord maar weigerde aangifte te doen tegen zijn vrouw.

De chouafa en twee andere getrouwde vrouwen werden eveneens gearresteerd en in voorlopige hechtenis genomen. De chouafa (helderziende) stond reeds bekend bij de justitie voor gelijkaardige feiten.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team