Zoeken

Marokkaanse vrouwen in val gelokt door prostitutie-app

26 juli 2020 - 20:00 - Gemeenschap

©

Tientallen Marokkaanse vrouwen zijn in de afgelopen maanden in de handen gevallen van een prostitutie organisatie. Allen werden via een nieuwe instant messaging-applicatie voor werkzoekenden gecontacteerd.

De vrouwen worden via een advertentie voor thuiswerk op Facebook in de val gelokt. De kandidates moeten contact opnemen met de vrouw die de advertentie plaatste.

Assabah bericht dat de vrouw in werkelijkheid aan het hoofd staat van een prostitutienetwerk. Ze nodigt de slachtoffers uit om een app te downloaden die ze zouden gebruiken voor hun werk.

De app is echter enkel bedoeld om de vrouwen met klanten in contact te brengen. Aan de vrouwen worden vervolgens grote sommen geld aangeboden voor seksueel getinte webcam gesprekken. De eerste videogesprekken worden 135 dirham per minuut betaald. Dit bedrag kan oplopen tot 360 dirham. Voor veel werkzoekende vrouwen lijkt het een goede deal. Wie meer wil verdienen moet de klant zo lang mogelijk online te houden.

Eenmaal aangeworven moeten de vrouwen hun bankgegevens en een kopie van hun identiteitskaart aan hun nieuwe werkgever geven. De geldoverdrachten gebeuren eenmaal per week via geldtransfer agentschappen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team