Zoeken

Israël onderdrukt viering kwalificatie Marokko door Palestijnen (video)

13 december 2022 - 16:00 - Wereld

©

De Israëlische politie heeft zaterdagavond met geweld opgetreden tegen Palestijnen die bij de Damascuspoort in Jeruzalem (Al-Quds) de overwinning vierden van de Atlas Leeuwen op Portugal in de kwartfinale van de wereldbeker van Qatar 2022.

Honderden Palestijnen kwamen met Marokkaanse en Palestijnse vlaggen in de hand, de kwalificatie vieren van het Marokkaanse elftal voor de halve finales van het WK. Ze genoten bij de muren van de oude stad van het succes van Marokko, dat als eerste land in Afrika en de Arabische wereld, de halve finales van een WK haalde.

Lees ook: Hezbollah blij met eerbetoon Atlas Leeuwen aan Palestina

"Steek je handen op en dans met ons," riepen ze, terwijl ze de Palestijnse volksdans dabke dansten. Soortgelijke taferelen waren ook te zien in Palestijnse gemeenschappen in Israël, de Westelijke Jordaanoever en Gaza.

Lees ook: Duitse krant beschuldigt Marokkaans team van antisemitisme

Maar de vieringen vielen in het verkeerde keelgat bij de Israëlische politie en de cavalerieteams. Gewapend met knuppels sloegen ze op de feestende Palestijnen in. Agenten te paard dreven hen agressief uiteen, meldt Middle East Eye. Het is niet duidelijk of er gewonden vielen of arrestaties plaatsvonden.

Bladna.nl