Zoeken

Politieagenten vervolgd voor mishandeling Marokkaanse vrouwen in Sebta

15 december 2022 - 07:00 - Wereld

©

In Sebta hebben agenten drie vrouwen mishandeld die de overwinning van Marokko op Portugal en hun kwalificatie voor de halve finale van het wereldkampioenschap voetbal vierden. De minister van Binnenlandse Zaken heeft een intern onderzoek ingesteld om de feiten op te helderen.

Op een video die rondgaat op sociale media is een gewelddadige politieactie te zien in het centrum van Sebta op zaterdagavond. Op de beelden is te zien hoe minstens vier agenten van de eenheid voor snelle interventie van de plaatselijke politie (UIR) met hun knuppels drie vrouwen slaan, meldt de Spaanse tv-zender Antena3.

Lees ook: Sebta: vrouwen mishandeld door politie na overwinning Marokko (video)

Fatiha Ahmed Mohamed, één van de drie vrouwen die door de politie werd geviseerd, getuigde in een boodschap op sociale media dat door de lokale pers werd opgepikt: "We wilden na de overwinning van Marokko tegen Portugal gewoon gaan feesten zonder iemand te kwetsen, enkel feestvieren met mijn moslimbroeders, maar blijkbaar is zelfs dat niet mogelijk." Ze verklaart dat ze een meningsverschil had met de UIR. "Ze deden helemaal niets, maar plotseling sloegen ze zonder reden rechts en links", vertelt ze.

Lees ook: Rechtsextremisten vallen feestende Marokkanen aan in Italië

"Waarom? Wat hebben we gedaan om zo behandeld te worden, om een overwinning te vieren met onze moslimbroeders? Er is maar één woord voor en dat is racisme". Als Spanje had gewonnen, zegt Fatiha, zouden ze hebben meegevierd. "We hebben genoeg van racisme. Er wordt veel gesproken over seksistisch geweld. Je kunt beter het goede voorbeeld geven in plaats van vrouwen zo aan te vallen."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team