Zoeken

’Rebel’ van Adil El Arbi en Bilall Fallah goed onthaald in Cannes

30 mei 2022 - 09:40 - Cultuur

©

Adil El Arbi en Bilall Fallah presenteerden, buiten competitie, hun vijfde langspeelfilm "Rebel", tijdens een "midnight screening" op het filmfestival van Cannes. De noodlotstragedie-prent werd goed onthaald in Cannes en wist ook de internationale pers te bekoren.

De film ’Rebel’ volgt Kamal (Aboubakr Bensaihi), die besluit zijn leven volledig te veranderen wanneer hij in Molenbeek met drugs wordt betrapt. Hij verlaat België om oorlogsslachtoffers in Syrië te helpen. Maar eenmaal aangekomen, wordt hij gedwongen zich aan te sluiten bij Daesh in Raqqa. Thuis in België wordt zijn jongere broer Nassim (Amir El Arbi, het 13-jarige broertje van Adil) al snel een gemakkelijke prooi voor radicale ronselaars die beloven hem te herenigen met zijn broer. Hun moeder, Leila (Lubna Azabal), vecht om het enige wat ze nog heeft te beschermen: haar jongste zoon, schrijft Het Laatste Nieuws.

Lees ook: Adil en Bilall verheugen zich op release ’Ms Marvel’ op 8 juni

"Dit drama kan zwaar op de maag vallen, maar stilistisch ziet het er prachtig uit. Bovendien voel je dat de regisseurs een oprecht verhaal willen vertellen", schrijft website Screen Daily. "De film toont hoe mannen met goede intenties toch verwikkeld kunnen raken in grote problemen en uiteindelijk vooral kwaad berokkenen." De website is ook enthousiast over de acteerprestaties van Aboubakr Bensaihi en Amir El Arbi.

Lees ook: Adil El Arbi getrouwd met journaliste Loubna Khalkhali

Ook de website Cineuropa is lyrisch over ’Rebel’. "Deze prent is een aanval op de zintuigen. De actie dendert in een rotvaart over het scherm. Dit fascinerende werk toont dat het belangrijk is om diverse stemmen in de filmwereld aan bod te laten komen".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team