Zoeken

Real Madrid speler Marvel kan ook voor Marokko uitkomen

6 januari 2023 - 22:00 - Sport

©

De speelstijl van de 19-jarige Marokkaans-Nigeriaanse centrumverdediger Marvel, wordt door zijn trainer vergeleken met die van de Oostenrijkse international David Alaba. Hij speelt bij Real Madrid, maar zou zich ooit bij de Atlas Leeuwen kunnen voegen, net zoals Achraf Hakimi een aantal jaren geleden ook al deed.

Marvelous Antolin Garzon, beter bekend als Marvel, is geboren in Casablanca uit Nigeriaanse ouders. De 19-jarige speler heeft indruk gemaakt met zijn speelstijl. Hij is sterk, snel en technisch begaafd en past in het profiel van een perfecte moderne centrale verdediger, schrijft Football Espana. De centrumverdediger heeft onder meer gespeeld bij Atletico Madrid, Alcala en Rayo Vallecano, voordat hij terugkeerde naar Real Madrid. Hij verlengde onlangs zijn contract bij Los Merengues, dat loopt tot 2025, met een aanzienlijke clausule voor vrijstelling. Volgens de Spaanse club zou hij kunnen aansluiten bij het seniorenteam.

Lees ook: Waarom Belgisch-Marokkaanse voetballers voor Marokko kiezen

In een verklaring aan Relevo vergelijkt U19-coach Dani Poyato, de middenvelder met één van de huidige sterren van Real Madrid, David Alaba, die ook een Nigeriaanse vader heeft. "Marvel is de speler die je het meest met Alaba kunt vergelijken. Een linksvoetige centrale verdediger die ook breed kan spelen. Hij is er zeker van dat hij de bal naar achteren kan spelen en heeft een imposante lichaamsbouw, ideaal voor duels."

Lees ook: Strategie Marokkaanse voetbalbond om binationals aan te trekken

Marvel heeft verschillende malen getraind met voormalig Real Madrid-trainer Zinedine Zidane in het seniorenteam en hij verving Alaba ook in de selectie voor de reis naar Cacereno. Marvel is drie keer opgeroepen door de Spaanse nationale ploeg, maar zou ook voor Nigeria of Marokko kunnen spelen. De Marokkaanse voetbalbond zou kunnen onderhandelen om hem bij de Atlas Leeuwen te krijgen als hij blijft schitteren.

Bladna.nl