Zoeken

Hasseltse school schrijft brief aan ouders Rayan

1 maart 2022 - 11:40 - Wereld

©

Het nieuws dat de vijfjarige Rayan was overleden na zijn val in een 32 meter diepe put in de regio van Chefchaouen, kwam overal hard binnen. Ook bij de leerlingen van Level X in Hasselt, die het initiatief namen om een brief te schrijven naar zijn ouders. Ze mochten de brief persoonlijk afgeven aan de consul-generaal van Marokko, Abdelkader Abidine.

De leerlingen van GO! Next Level X in Hasselt schreven een brief voor de ouders van de Marokkaanse kleuter die begin februari in een waterput viel. De leerlingen volgden de reddingsactie met veel hoop. Toen ze vernamen dat de jongen overleden was schreven ze een brief, ondertekend door bijna alle leerlingen en leerkrachten. "We gingen slapen met de goede moed dat jullie zoontje weldra levend gered zou worden", citeert Het Belang van Limburg uit hun brief.

Lees ook: België: mobiel consulaat voor wereld-Marokkanen is succes

De leerlingen contacteerden de Marokkaanse consul-generaal Abdelkader Abidine, die voorstelde om een delegatie van de school te ontvangen in Luik. Godsdienstleerkracht Vera Botti vertelt aan de consul dat ze gebruikelijk lessen geven in verschillende levensbeschouwingen.

"Maar door de coronamaatregelen moesten leerlingen in hun klasbubbel blijven en hebben we de lessen levensbeschouwing algemener gehouden. Zo kwam het overlijden van Rayan ter sprake. De leerlingen volgden de reddingsactie mee en waren heel erg aangedaan door de tragische afloop. Ze vroegen zich af wat ze konden doen voor de ouders, om hun leed te verzachten. Zo is het idee gekomen om een brief te schrijven. Collega Omer Korkmaz is islamleerkracht en hij heeft de brief in het Arabisch vertaald. Vlak na Rayan vond nog een tragisch treinongeval in Antwerpen plaats met de vijfjarige Jesse. Zijn broer is ook een van onze leerlingen. Dit gebaar is dus niet enkel voor Rayan, maar gaat veel breder. De leerlingen leren dat ze empathie en solidariteit moeten tonen, aan alle mensen die een geliefde verloren hebben. Dat is de boodschap die we willen geven", vertelt Botti.

Lees ook: Schiedamse Aya bouwt waterput in naam van Rayan

De consul maakte anderhalf uur lang tijd voor de leerlingen, hij bood hen Marokkaanse thee, zoetigheden en een aangename babbel aan. "Het verhaal van Rayan heeft iedereen beroerd. Het is de eerste keer dat we hier leerlingen van een school ontvangen, omdat het zo’n mooi gebaar is", zei de consul. Hij was zichtbaar geraakt door het initiatief en dankte de leerlingen. "De internationale media is gepakt door deze kleine jongen", zei hij. "Het verhaal heeft iedereen beroerd. Rayan is geslaagd in iets wat veel hooggeplaatste mensen niet kunnen. Het is de eerste keer dat we hier leerlingen van een school ontvangen, omdat het zo’n warm gebaar is. Ik zal er persoonlijk voor zorgen dat de brief bij de ouders terechtkomt", beloofde hij.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team