Zoeken

Morad El Ouakili krijgt nieuwe show op NPO Radio 2

6 oktober 2022 - 07:00 - Cultuur

©

Morad El Ouakili neemt bij NPO Radio 2 de plaats in van Giel Beelen, die in januari stopt met zijn radioshow. El Ouakili presenteert momenteel samen met collega Shay Kreuger op zaterdag het programma ’Soul Night’ met Shay & Morad. Hij neemt het dagelijkse avondslot over van Beelen, schrijft het AD.

Radio-dj Giel Beelen maakte eind augustus via Instagram bekend dat hij "tijdelijk" zou stoppen met radio om samen met zijn grote liefde Floor Joustra volgend jaar de wereld te gaan verkennen.

Lees ook: Journalist Medi 1 TV mag programma niet meer presenteren vanwege baard

"Morad is de afgelopen tijd uitgegroeid tot een vertrouwd geluid op de zender. Hij is absoluut klaar voor deze grote stap naar dagelijks. En hoe vertrouwd hij ook klinkt: Morad brengt tegelijkertijd ook een ander geluid op NPO Radio 2. Hij heeft interesses en een netwerk die de zender verder gaan verrijken", aldus Arjen Penders, hoofd audio bij BNNVARA.

Ook El Ouakili zelf is blij en vindt het een eer om het stokje te mogen overnemen van een radioheld als Giel. "Het is een spannende uitdaging, maar ik heb zin om samen met de luisteraar er iets moois van te maken. Een fijne afsluiter van de dag!", zegt de presentator.

Lees ook: Huis DJ Morad van FunX leeggeroofd

Morad El Ouakili presenteerde tussen 2009 en 2018 de middagshow op FunX. Daarna maakte hij 2 jaar lang het programma ’Gaan!’ op NPO Radio 1. Hij is nu iedere zaterdagavond te horen in ’Soul Night’ op NPO Radio 2 en gaat daar vanaf 2 januari 2023 van maandag tot en met vrijdag tussen 22.00 en 0.00 een programma presenteren.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team