Zoeken

ElGrandeToto krijgt kritiek na promotie van Marokkaanse cannabis

26 september 2022 - 21:00 - Cultuur

©

In een video die viraal ging op sociale media, zou rapper ElGrandeToto Marokkaanse cannabis gepromoot hebben. Dit leidde tot heftige reacties van internetgebruikers.

"We roken wiet, nou en?" zei de rapper op een persconferentie tijdens het Festival van Rabat. "We gaan niet ver om aan wiet te komen, het is om de hoek," voegde hij eraan toe, erop wijzend dat wietproducerende gebieden slechts 300 kilometer verderop liggen. "Het is over de hele wereld bekend dat Marokko de bakermat van cannabis is, en mensen uit de hele wereld komen naar Marokko om cannabis te roken," vervolgde de rapper.

Lees ook: Marokkaanse rapper krijgt celstraf, ElGrandeToto woedend

ElGrandeToto deed de uitspraken tijdens een continentaal cultureel evenement om de Marokkaanse hoofdstad als broedplaats van cultuur en kunst te promoten. Dit heeft hem op sociale media veel kritiek opgeleverd. "Hoe te reageren op deze artiest, die zulke dingen zegt tijdens een officiële persconferentie op het African Capital Festival in Rabat...", vroeg de Marokkaanse sociale activist Abd Alali Rami in een bericht op zijn Facebook-pagina, alvorens de Marokkaanse politie en het Openbaar Ministerie op te roepen om in te grijpen.

Lees ook: Frankrijk weigert visum aan ElGrandeToto

Verder bekritiseerde Rami ook het ministerie van Cultuur en Communicatie voor het uitnodigen van de rapper om deel te nemen aan het festival, als vertegenwoordiger van de Marokkaanse culturele scene. "Voor zover wij weten is wiet bij wet verboden, terwijl hij - de rapper - publiekelijk aan de nationale media zegt dat het de normaalste zaak ter wereld is," aldus Abd Alali Rami.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team