Zoeken

Franse rapper Kaaris beledigt Marokkaanse vrouwen

28 augustus 2019 - 10:50 - Cultuur

©

Kaaris, een Franse rapper, moest in november dit jaar een concert in Marokko geven. Zijn rivaal, Booba, deelde echter een video waarin hij omstreden uitspraken maakt over Marokkaanse vrouwen. Zijn optreden werd als gevolg daarvan geannuleerd.

De twee Franse rappers waren jarenlang goede vrienden, maar zijn sinds 2012 in conflict. Na de publicatie van het filmpje door Booba besloot de Club 555 waar Kaaris moest optreden, de show simpelweg te annuleren.

Kaaris schreef in 2010 het liedje ’Maffia Music’ waarin hij vernederende uitspraken doet over Marokkaanse vrouwen. Kaaris reageerde op sociale media op de polemiek: "Ik heb in Marokko clips opgenomen, vakanties met mijn familie doorgebracht. Ik ben overal geweest, Sidi Kacem, Meknes... Ik maakte er clips en shows. Ik beschouw Marokko als een echte vriend van Ivoorkust. Alle Marokkanen zijn mijn broeders, mijn vaders, Marokkaanse vrouwen zijn mijn zusters, mijn moeders. In Marokko ben ik thuis en ik zal er terugkeren. We zijn samen. Leve Marokko, leve de Koning.

Zowel Booba als Kaaris werden in Marokko verwacht. Booba in de Snob Beach in Marrakech en Kaaris in de Club 555 in Tanger. Enkel Booba zal uiteindelijk in het koninkrijk optreden.

De ruzie tussen de twee rappers liep in augustus 2018 flink uit de hand. Booba en Kaaris bevonden zich beiden met enkele vrienden op 1 augustus op de luchthaven Parijs-Orly in Frankrijk. De twee groepjes kregen ruzie en er vielen enkele klappen. Het incident had voor chaos gezorgd op het vliegveld en de vertraging van meerdere vluchten als gevolg gehad.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team