Zoeken

Ramadan VS: adhan weerklinkt in Minneapolis

14 april 2022 - 11:00 - Wereld

©

Sinds de gemeenteraad van Minneapolis eind maart een resolutie aannam waarin de maand Ramadan wordt erkend, mogen moskeeën de oproep tot het gebed (adhan) elke dag van het jaar tussen 7.00 en 22.00 uur uitzenden. Minnesota "is de thuisbasis geworden van één van de grootste populaties van Somaliërs en Oost-Afrikanen in het land".

Het besluit is "een bewijs van gelijkheid" tussen gemeenschappen, zegt Jamal Osman, die in augustus 2020 in de gemeenteraad werd gekozen. "Dit is Amerika, en wij mogen nu net als iedereen ons geloof van de daken schreeuwen", verklaarde hij bij de stemming. De adhan wordt via luidsprekers uitgezonden.

Lees ook: Moskeevrijwilligers uitgescholden tijdens test voor gebedsoproep

De nieuwe resolutie werd unaniem goedgekeurd door de 13 leden tellende gemeenteraad van Minneapolis, die slechts drie moslimleden en tien niet-moslimleden telt.

Lees ook: Adhan luidt voor het eerst in Amerikaanse moskee

In het resolutiedocument staat dat moslims al meer dan 400 jaar deel uitmaken van de Amerikaanse maatschappij, waar de eerste moslims als slaven aankwamen. "Een van de doelstellingen van het vasten tijdens de heilige maand Ramadan is moslims in staat te stellen de benarde situatie van minder bevoorrechte mensen beter te begrijpen", aldus het document.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team