Zoeken

Marokko: einde van brood aan 1,20 dirham?

22 augustus 2022 - 09:00 - Marokko

©

De Nationale Federatie van Marokkaanse bakkerijen en banketbakkerijen, zegt dat het omwille van de stijgende graanprijzen onmogelijk is om de huidige prijs van brood te handhaven. Alles hangt af van onderhandelingen tussen de bakkers en de regering.

Marokkaanse bakkers dreigen de prijs van brood te verhogen, indien de regering niet besluit tot de toekenning van subsidies. Dat zegt Nourredine Lafif, voorzitter van de Nationale Federatie van Marokkaanse bakkerijen en banketbakkerijen.

Lees ook: Marokko moet broodconsumptie verminderen

In een verklaring aan L’Opinion wijst hij op de aanzienlijke stijging van de productiekosten en zegt hij dat de regering de prijs van brood niet rechtstreeks subsidieert. "Wij kijken uit naar de ontmoeting met de regering, om maatregelen te bespreken ter ondersteuning van onze sector", verklaarde hij. Hij voegt eraan toe dat de bakkers niet langer gehecht zijn aan de referentieprijs van 1,20 dirham.

Lees ook: Marokko: productgebonden subsidies exploderen

Regeringswoordvoerder Mustapha Baitas benadrukte op 10 februari 2022 nogmaals dat de regering maandelijks 50 miljoen dirham uitgeeft om de broodprijs op het huidige niveau te handhaven.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team