Zoeken

Ramadan: periode van onthouding voor Marokkanen met drugs- of alcoholverslaving

14 april 2023 - 16:00 - Marokko

©

Tijdens de heilige maand Ramadan proberen veel Marokkanen hun verslavingen aan alcohol, tabak of andere drugs te overwinnen.

Veel Marokkanen maken van deze periode van vasten, gebed en onthouding gebruik om hun verslaving aan drugs, alcohol of tabak te overwinnen. Elk jaar nemen velen zich voor om hun consumptie van deze producten tijdens de Ramadan te verminderen of te stoppen, meldt TelQuel. Sommige Marokkanen stoppen zelfs lang voor het begin van de Ramadan om een bepaald geloof te respecteren dat voorschrijft dat vasten niet conform zou zijn als de laatste alcoholconsumptie minder dan veertig dagen geleden was.

Lees ook: Jongeren en Ramadan: tussen overtuiging, verplichting en ongehoorzaamheid

Het vasten kan "helpen bij het overwinnen van verslavingen" en "het verminderen van verlangens en onthoudingssymptomen", bevestigt Saad Oukili Idrissi, psychiater en verslavingsdeskundige. Hij betreurt wel dat deze onthouding vaak tijdelijk is. Om een verslaving te overwinnen is het volgens hem noodzakelijk dat een professionele gezondheidswerker wordt geraadpleegd. Volgens de laatste gegevens van de Economische, Sociale en Milieu Raad (CESE) heeft Marokko 6 miljoen rokers en is bijna 3% van de bevolking (of 7 miljoen inwoners) verslaafd aan drugs, consumeert 2% alcohol in overmaat en is 1,4% eraan verslaafd.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team