Zoeken

Zo zal Marokko waarschijnlijk uit de lockdown komen

25 april 2020 - 21:20 - Marokko

©

Marokkanen zullen binnenkort terug een normaal leven kunnen leiden. De autoriteiten zijn op zoek naar de beste manier om het land uit de lockdown te krijgen.

Ahmed Reda Chami, voorzitter van de Sociaal Economische en Milieuraad CESE, heeft op sociale media verschillende mogelijke scenario’s voorgesteld om uit de lockdown te komen.

De expert oordeelt dat de noodtoestand na de Ramadan geleidelijk aan zal kunnen worden versoepeld. Er zullen wel een aantal voorwaarden zijn om een heropflakkering van de epidemie te voorkomen. Zo zullen Marokkanen ook na de lockdown zoveel mogelijk thuis moeten blijven en enkel naar buiten komen wanneer het niet anders kan.

Het dragen van een mondmasker om de gezondheid van zijn medeburgers te beschermen is ook nodig. Voor Ahmed Reda Chami zullen de mondkapjes wasbaar moeten zijn en zal de social distancing moeten worden gerespecteerd. Ook de basis hygiëneregels zullen blijven gelden, zoals zich regelmatig de handen wassen. Meer preventieve maatregelen op de werkplek en in de openbare ruimte zijn eveneens een noodzaak.

Wereldwijd stelt de voorzitter van de CESE voor om per leeftijdsgroep uit de lockdown te komen. Ouderen en mensen met een lage immuniteit moeten nog thuis blijven. Er moet tevens rekening worden gehouden met de regionale situatie. De minst getroffen regio’s moeten als eerste uit de lockdown komen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team