Zoeken

Rafa Zouhier naar Marokko teruggestuurd na 10 jaar gevangenis in Spanje

17 maart 2014 - 18:42 - Marokko

©

Spanje heeft terreurverdachte Rafa Zouhier na 10 jaar celstraf naar Marokko teruggestuurd. De Marokkaan was veroordeeld voor zijn betrokkenheid bij de bomaanslagen van 11 maart 2004 in de Spaanse hoofdstad Madrid. Hij arriveerde zaterdagavond in Tanger onder zware politiebegeleiding.

Bronnen van het Spaanse ministerie van Binnenlandse Zaken vertelden aan persagentschap EFE dat Rafa Zouhier onmiddellijk na zijn vrijlating uit de gevangenis van Puerto de Santamaria in Cadiz het land is uitgezet.

Het Spaans Nationale Hof had de voormalige drugsdealer veroordeeld omdat hij als tussenpersoon was opgetreden tussen een ex-mijnwerker die de explosieven had geleverd voor de aanslagen, en de leider van de terroristische cel die de aanval pleegde. Zouhier zelf heeft zijn betrokkenheid bij de aanslagen steeds ontkend.

Voormalige politie-informant in Spanje, was Rafa Zouhier een week na de aanslagen in 2004 gearresteerd. Hij werd pas in 2007 veroordeeld voor wapenhandel. Spanje besloot zijn uitzetting op 22 januari jongstleden.

Bij de bomaanslagen van Madrid in maart 2004, waren 200 mensen omgekomen, waaronder twee Marokkanen. Ruim 1400 mensen raakten toen gewond.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team