Zoeken

Dertien Marokkaanse politieagenten gewond bij grens Melilla

24 februari 2014 - 13:43 - Marokko

©

Maandagmorgen bestormden honderden migranten uit Sub-Sahara Afrika opnieuw de grenshekken tussen Marokko en Melilla. Daarbij raakten 27 mensen gewond, waaronder 13 Marokkaanse politieagenten.

Volgens het Marokkaanse ministerie van Binnenlandse Zaken werden ook 14 migranten gewond. De gewonde agenten werden door de migranten bekogeld met stenen.

De aanval begon iets voor 7 uur (Marokkaanse tijd). De Afrikaanse migranten gebruikten "stokken en stenen tegen de Marokkaanse en Spaanse politie". Tijdens de incidenten werden 96 mensen door de Marokkaanse politie gearresteerd.

Het is de tweede aanval van migranten in slechts een paar dagen tijd. Begin vorige week slaagden 150 migranten er op dezelfde manier in om Spanje binnen te komen. Duizenden anderen wachten nabij Sebta en Melilla, geduldig op hun beurt om de grens over te steken.

"Tussen Tetouan en Nador staan meer dan 2000 mensen klaar om aanvallen uit te voeren, en daar krankzinnige risico’s voor te nemen. We moeten tot op 30 kilometer afstand controles uitvoeren." Dat verklaarde de Marokkaanse minister van Binnenlandse Zaken Mohamed Hassad, tijdens een meeting met zijn Europese ambtsgenoten vorige week.

Bladna.nl