Zoeken

Racistische aanval in Spanje: Marokkaan eist gerechtigheid

19 mei 2023 - 19:30 - Wereld

©

Een jonge Marokkaan werd afgelopen maart het slachtoffer van een gewelddadige racistische aanval door de beveiligers van een nachtclub in het Spaanse Valencia. Hij heeft zowel fysieke als mentale littekens aan de aanval overgehouden en eist gerechtigheid.

De feiten dateren van 6 maart. In een nachtclub in Valencia hebben de verdachten de jonge Marokkaan met geweld uit de VIP-zaal gezet en hem vervolgens zwaar mishandeld, waarbij zijn neus werd gebroken. Vervolgens gooiden zij hem op de grond, schopten hem en sleepten hem naar buiten, waar ze hem in een ernstige toestand achterlieten.

Lees ook: Politieagent in Spanje ontslagen vanwege racistische fakenieuws over Marokkanen

Tot overmaat van ramp rukte een van de beveiligers het polsbandje van het slachtoffer af, waarmee hij toegang had tot de VIP-ruimte, in een poging elk spoor van zijn aanwezigheid in het etablissement uit te wissen. Uit de aanklacht blijkt dat de beveiligers de Marokkaan uitmaakten voor "vuile Arabier" en hem zelfs bedreigden met de dood. Het slachtoffer hield er een gebroken neus aan over en verwondingen aan zijn nek en pols.

Lees ook: Marokkaan slachtoffer racistische aanval op Italiaanse snelweg (video)

De advocaten van de Marokkaan vragen een gevangenisstraf van vijf jaar, een schadevergoeding van 3000 euro voor het lichamelijk letsel en 8000 euro voor de morele schade die het slachtoffer heeft geleden. De beveiligers van de discotheek worden rechtstreeks aansprakelijk gesteld, terwijl het bedrijf dat het pand beheert, secundair aansprakelijk wordt gesteld.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team