Zoeken

Racisme tegen Lamine Yamal: vader reageert

12 april 2024 - 16:00 - Sport

©

De vader van Lamine Yamal, Mounir Nasraoui, heeft gereageerd op de racistische uitlating van Germán "Mono" Burgos, analist voor Movistar+, tijdens de voorbeschouwing van de Champions League-wedstrijd tussen Paris Saint-Germain en FC Barcelona.

Burgos maakte een ongepaste opmerking over Yamal, die op dat moment aan het warmlopen was. "Pas op dat hij niet bij een rood licht belandt," zei Burgos, waarop enkele aanwezigen in de studio begonnen te lachen. De racistische uitlating leidde tot woede bij FC Barcelona en het publiek, en de club besloot Movistar+ te boycotten voor interviews na de wedstrijd. De spelers van PSG betuigden hun steun aan Yamal door eveneens interviews te wijgeren met de zender.

Lees ook: Vader Lamine Yamal valt extreemrechtse activisten aan

Nasraoui reageerde op de controverse met een bericht op Instagram: "Lieve wereld, ik vraag alleen om respect voor de kinderen van anderen. Dankjewel."

Lees ook: Racistische "stoplicht-opmerking" over Lamine Yamal leidt tot boycot en ontslag

Zowel Movistar+ als Burgos hebben excuses aangeboden voor de opmerking. De zender benadrukte dat ze "ver van elke vorm van discriminatie staan" en dergelijke uitspraken niet tolereren. Burgos bood zijn verontschuldigingen aan: "Het was een opmerking zonder de intentie om iemand te kwetsen. Als iemand zich beledigd voelde, bied ik mijn excuses aan." Hij werd dezelfde dag door de televisiezender ontslagen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team