Zoeken

Controverse over "Marokkaanse schoenen" Lamine Yamal

19 juni 2024 - 08:50 - Sport

©

Lamine Yamal staat centraal in een nieuwe controverse die de gemoederen van zowel Marokkaanse als Spaanse fans verhit. Yamal, die tijdens de wedstrijd tegen Kroatië een beslissende pass gaf die bijdroeg aan de 3-0 overwinning, droeg voetbalschoenen met daarop de vlaggen van Marokko en Equatoriaal-Guinea, als eerbetoon aan zijn ouders.

De jonge speler, geboren in Spanje, heeft een Marokkaanse vader en een moeder uit Equatoriaal-Guinea. Deze biculturele achtergrond is voor hem een punt van trots, maar het tonen van de Marokkaanse vlag op zijn schoenen terwijl hij voor het Spaans elftal speelt, heeft online voor opschudding gezorgd. Spaanse fans vroegen zich op sociale media af waarom Lamine Yamal het Marokkaanse symbool droeg terwijl hij voor Spanje uitkomt. Een aantal gebruikers beschreef zijn keuze zelfs als ’provocerend’.

Lees ook: Lamine Yamal is Marokko niet vergeten

Aan de andere kant heeft de keuze van Yamal ook kritiek ontvangen van Marokkaanse supporters. Sommigen zien het plaatsen van de Marokkaanse vlag op zijn schoenen als respectloos. "De Marokkaanse vlag vertegenwoordigt onze waardigheid en identiteit, deze op een schoen plaatsen is vernederend," was een veelgehoorde reactie. Andere Marokkaanse fans bekritiseren zijn keuze om voor Spanje te spelen terwijl hij het Marokkaanse symbool draagt, wat zij zien als een gebrek aan respect voor zijn roots.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team