Zoeken

Racisme: Marokko "moet Marokkaanse diaspora beschermen"

3 maart 2024 - 14:00 - Marokkanen in het buitenland

©

Qadour Al-Kabir, parlementslid van de Istiqlal-partij, dringt er bij minister van Buitenlandse Zaken Nasser Bourita op aan om actie te ondernemen tegen de herhaaldelijke racistische aanvallen op Marokkanen die in het buitenland wonen.

De kwestie van het racistische geweld tegen de Marokkaanse diaspora is nu ook in het parlement aan de orde. Al-Kabir heeft een schriftelijke vraag gesteld aan minister Bourita. "Het is u, geachte minister, ongetwijfeld bekend dat sommige leden van de Marokkaanse gemeenschap in het buitenland te maken krijgen met racistische intimidatie en agressie, die soms oplopen tot geweld met verwondingen en in het uiterste geval tot moord, om nog maar te zwijgen van beledigingen, beschimpingen, vernedering en aantasting van de menselijke waardigheid", aldus het parlementslid.

Lees ook: Provocatie en racisme bij Marokkaanse consulaat in Corsica

Al-Kabir staaft zijn beweringen met het voorbeeld van Hamza Kasmi. Op 17 februari om vier uur ’s morgens werd Kasmi, afkomstig uit de provincie Figuig, gemeente Bouanane, in de Duitse stad Leipzig door drie personen met een mes aangevallen. Hij liep een beenbreuk op en werd in het ziekenhuis opgenomen.

Lees ook: Mourad met mes aangevallen door racist in Frankrijk (video)

Gezien de herhaaldelijke incidenten, met name agressies die voortkomen uit extreem racisme en diepe haat tegen Marokkanen vanwege hun etnische, religieuze en taalachtergrond, roept Al-Kabir het ministerie van Buitenlandse Zaken op om doeltreffende oplossingen te vinden om deze uitdagingen aan te pakken, de rechten van de Marokkaanse diaspora op adequate bescherming te versterken en hun veiligheid in de landen waar ze wonen te garanderen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team