Zoeken

Marokkaanse scholieren in VS slachtoffer racistisch geweld (video)

20 mei 2023 - 20:45 - Marokkanen in het buitenland

©

Op de Spaulding High School in Barre, Verenigde Staten, zijn Marokkaanse leerlingen het mikpunt geworden van voortdurende pesterijen. Deze gespannen situatie escaleerde onlangs in een handgemeen. De lokale autoriteiten, zich bewust van de ernst van de situatie, hebben een onderzoek geopend naar de zaak.

Woensdag brak er een gevecht uit tussen leerlingen op Ayers Street, dicht bij de Spaulding High School. Tieners werden gefilmd terwijl ze elkaar klappen uitdeelden. Allen vluchtten weg bij aankomst van de politie. Aan de basis van deze vechtpartij ligt constante intimidatie binnen de school. "Ik begrijp niet waarom dit gebeurt. Hij is mijn broer. Hij is een normaal mens," reageerde Ahmed Yachfine, een Marokkaanse Spaulding-student, aan de site Wcax. Hij bevestigt dat hij en zijn broer Rayane ruzie kregen met een andere groep tieners.

Lees ook: Hasseltse sportschool schorst acht leraren vanwege racisme

"Toen ze binnenkwamen, was Rayane’s oog volledig opgezwollen en ook zijn nek een beetje, maar dat verslechterde geleidelijk aan. [...] Ze brachten 11 of 12 studenten samen om mijn kinderen aan te vallen", zegt Angela Yachfine, hun moeder. Braedon Vail, hoofd van de politie van Barre, bevestigt: "Er waren de hele dag pesterijen en één van de partijen probeerde dit incident uit te lokken en te plannen. Dat ging door aan het einde van de dag, na schooltijd, toen de leerlingen naar huis gingen."

Lees ook: Marokkaans koppel bestrijdt racisme met humor in Italië

Ahmed en Rayane Yachfine zijn ervan overtuigd dat de racistische beledigingen en constante pesterijen die ze te verduren krijgen, te wijten zijn aan het feit dat ze uit Marokko komen. Braedon Vail heeft laten weten dat zijn team onderzoek doet naar de redenen van de vechtpartij en dat het incident is gemeld bij het bureau van de procureur-generaal vanwege het vermoedelijke racistische karakter ervan. Chris Hennessey, superintendent van het Barre Unified Union School District, verzekert dat hij samenwerkt met de politie om het incident te onderzoeken.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team