Zoeken

Marokkanen in Europa eisen directe vluchten naar de Rif

26 februari 2024 - 18:00 - Marokkanen in het buitenland

©

Veel Marokkanen die in Europa wonen, hebben moeite om directe vluchten te vinden naar hun steden van herkomst in het Rifgebergte.

Abdelhak Amghar, parlementslid voor de Socialistische Uniepartij, heeft in een schriftelijke vraag aan minister van Transport en Logistiek Mohamed Abdeljalil de nadruk gelegd op het belang van de luchthaven Cherif Al Idrissi in Al Hoceima. Deze luchthaven verwelkomt jaarlijks een groot aantal reizigers uit de Marokkaanse diaspora en toeristen, wat een belangrijke bijdrage levert aan de lokale economie en de toeristische ontwikkeling van de regio. In 2023 werden 17.300 aankomsten geregistreerd op de luchthaven.

Lees ook: Binnenlandse vluchten: Ryanair daagt Royal Air Maroc en Air Arabia uit

De parlementariër benadrukt de dringende vraag naar een directe luchtverbinding tussen Al Hoceima en bepaalde steden in Europa, met name in Spanje, waar een grote Riffijnse gemeenschap woont. Dit zou het reizen een stuk eenvoudiger maken en de familiebanden versterken. Hij wijst op het Open Sky-akkoord dat in 2006 tussen Marokko en de Europese Unie werd getekend, dat vrije concurrentie op de luchtvaartlijnen tussen Marokkaanse en Europese luchthavens mogelijk maakt.

Lees ook: Tui fly biedt meerdere vluchten naar Marokko aan

Amghar vraagt de minister met name om de maatregelen bekend te maken die zijn genomen voor de opening van een directe luchtverbinding tussen Al Hoceima en Malaga. Hij wil ook weten of het ministerie gehoor zal geven aan deze dringende vraag.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team