Zoeken

Rachid Nini verlaat zaterdag gevangenis

27 april 2012 - 21:52 - Marokko

©

De Marokkaanse journalist Rachid Nini wordt zaterdag 28 april vrijgelaten uit de gevangenis. De man heeft een éénjarige celstraf uitgezeten voor "minachting van justitiebesluiten" en "aan de kaak stellen van misdaden die niet hebben plaatsgevonden."

Volgens zijn familie is Nini heel fier op het feit dat hij uit de gevangenis komt zonder koninklijke gratie. Wel maakt hij zich grote zorgen over de veranderingen sinds zijn aanhouding, zowel in zijn omgeving als in de wereld.

De krant Al Massae, waarvan hij oprichter is, heeft hem ook niet meer nodig, aangezien het zo lang zonder Nini heeft overleefd. Zelfs zijn beroemde kroniek "Chouf Tchouf", aan de oorsprong van al zijn justitiële problemen, is niet meer welkom. Ook heeft Nini intussen al zijn aandelen in Al Massae verkocht.

Daarnaast zijn tijdens gevangenistijd, meerdere veroordelingen tegen hem uitgesproken. Mogelijk zal hij dus snel opnieuw naar de gevangenis moeten, aldus mediaspecialisten.

Maar Nini wil zich niet laten demotiveren. De journalist is reeds aan het werken aan de ontwerp van een nieuwe krant genaamd "Al Fajr" (De ochtend).

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team