Zoeken

Rachid Nini veroordeeld tot één jaar gevangenis

9 juni 2011 - 21:02 - Marokko

©

Rachid Nini is donderdag in Casablanca veroordeeld tot één jaar gevangenis. De directeur van het Marokkaans dagblad Al Massae, die ook een boete van 1000 dirham zal moeten betalen, werd beschuldigd van "desinformatie".

Nini, die niet aan zijn eerste rechtszaak is, werd vervolgd omdat hij openlijk Marokkaanse verantwoordelijken en de Directie van territoriale veiligheid (DST) aan de kaak stelde. Zijn collega’s bij Al Massae zijn van mening dat justitie achter Nini aanzit omdat hij Fouad Ali El Himma van corruptie beschuldigt heeft.

De journalist is ook aangeklaagd voor "minachting van justitiebesluiten" en aan de kaak stellen van "misdaden die nooit hebben plaatsgevonden". Hij had sinds zijn aanhouding op 28 april laats leden verscheidene verzoeken gedaan om van een voorlopige vrijheid te genieten, maar allen werden afgewezen door de rechter.

Rachid Nini zal beroep doen op het justitiebesluit volgens zijn advocaten, die het abnormaal vinden dat hun klant werd berecht op basis van de strafrecht en niet van de perswet.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team