Zoeken

Vrijspraak Rachid Alamin, in cel wegens homoniem

7 april 2012 - 09:41 - Marokko

©

Rachid Alamin, in Marokko vastgehouden in een drugszaak door een naamprobleem, is vrijdagavond vrijgesproken. De Frans-Marokkaan heeft 135 dagen in de gevangenis gezeten omdat hij dezelfde naam draagt als een drugshandelaar.

Gezocht sinds 2009 voor drugshandel, was Rachid Alamin op eigen initiatief in november vorig jaar naar Marokko gegaan om een oplossing te vinden. Bij zijn aankomst werd hij aangehouden en in de gevangenis van Tetouan gezet. Hij bleef er meer dan vier maanden ondanks de bewijzen van zijn onschuld.

Ondersteund door het Consulaat van Frankrijk in Tanger, heeft Rachid Alamin aangetoond dat toen de drugsdeal plaatsvond, hij niet in Marokko was maar in Halluin, Frankrijk, waar hij directeur van een sociaal centrum was. Dezelfde maand werd zijn dochter in Frankrijk geboren en is er geen Marokkaanse inreisstempel in zijn paspoort.

Beter nog, de echte dader, zijn oom, heeft zijn gevangenisstraf van 20 maanden in Marokko reeds uitgezeten.

Ondanks dit alles werd de jongeman vastgehouden om onduidelijke redenen. Nadat zijn hoorzitting een twintigtal keer werd uitgesteld, is Rachid Alamin vrijdag eindelijk voor de rechter verschenen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team