Zoeken

Amsterdamse Chaima (12) krijgt hoop steun na verhaal over moeilijk schooljaar

2 mei 2021 - 19:40 - Wereld

©

Chaima deed het tot vorig jaar zeer goed op school, maar sinds de lockdown aan het begin van de coronacrisis behaalt ze nog enkel onvoldoendes. Toen ze haar verhaal hierover deed in RTL Nieuws, stroomden de steunbetuigingen binnen. Veel mensen wilden Chaima graag helpen en inmiddels is dat ook gebeurd. Ze krijgt bijlessen en heeft een nieuwe laptop.

De 16-jarige Chaima en haar moeder Hafida werden geïnterviewd voor een item over kwetsbare wijken en de coronacrisis in Nederland. Chaima vertelde dat ze zich in hun kleine huis nauwelijks op haar schoolwerk kon concentreren. Het gezinnetje kon zich ook geen bijles veroorloven met als gevolg dat haar schoolresultaten snel achteruit gingen.

Het gezin is heel erg blij met de talloze berichten die via de mail en de social-media kanalen van RTL Nieuws binnen stroomden. "Ik vind het wel heel lief en bijzonder. Ik hoorde dat veel mensen ons willen helpen. Sinds ik bijlessen krijg, gaat het echt goed, vooral met wiskunde. Ik haalde vorige week een 9,6 voor mijn toets. Ik heb afgelopen toetsweek alleen maar achten en negens gehaald en dat voelt heel fijn", zegt Chaima aan RTL Nieuws. Ook haar moeder Hafida is er door geëmotioneerd. "Ik ben ze zo dankbaar. Ik heb inmiddels contact gelegd met verschillende mensen die een bericht stuurden."

Ook Abdelbaki zag het filmpje van Chaima. Hij nam contact op met het gezin en is bij hen thuis geweest. "Ik zag iemand in wie ik mezelf herkende", zegt hij. "Iemand met veel potentie die een handvat nodig heeft waaraan ze zich kan vastklampen. Ik dacht, dit meisje moet ik gewoon helpen." Abdelbaki polste bij Hafida naar de noden voor Chaima. "Ik begreep dat ze een laptop hadden die ze allemaal gebruikten. Dat vond ik een beetje onhandig, vooral als Chaima digitale lessen heeft of huiswerk moet maken. Zonder het met hen te bespreken besloot ik een nieuwe laptop voor haar te kopen", zegt Abdelbaki. Chaima werd verrast door de laptop. "Ik was superblij, want ik heb hem echt nodig voor school", zegt zij.

Chaima zegt ook veel te hebben aan de gesprekken die ze met Abdelbaki voerde. "Hij zei dat veel mensen hetzelfde meemaken als ik. Hij heeft mij geholpen om anders en positiever te denken. Ik vond alles wat hij voor ons heeft gedaan echt heel lief." Abdelbaki heeft zelf ook bewondering voor de kleine Chaima. "Ze is zo slim en ambitieus. Ze zegt dat ze later mensen wil helpen zodat ze niet in dezelfde situatie belanden. Het klinkt misschien raar als een volwassen persoon naar een kind opkijkt, maar ze is echt een inspiratiebron."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team