Zoeken

Rabat en Tel Aviv werken aan visumvrijstelling

17 augustus 2023 - 12:00 - Marokko

©

Marokko en Israël zouden in gesprek zijn over een overeenkomst voor visumvrijstelling. Rabat en Tel Aviv blijven hun banden versterken na de Israëlische erkenning van de Marokkaanse soevereiniteit over de Sahara.

In een recente verklaring aan TelQuel gaf Meir Masri, een invloedrijk lid van de Israëlische Arbeiderspartij, aan dat "het project voor visumvrijstelling tussen Marokko en Israël op de goede weg is". Hij beschouwt het als "schandalig en onaanvaardbaar" om "een inreisvisum te vragen aan onze Marokkaanse broeders", terwijl een Europeaan of een Rus "Israël kan binnenkomen zonder visum".

Lees ook: Rusland kondigt visumvrijstelling aan voor burgers van Arabische landen

Meir pleit al twee jaar voor een visumvrijstelling voor Marokkanen. Destijds ontkenden de Israëlische autoriteiten gesprekken met Marokko hierover te hebben gevoerd. Maar de situatie is "sterk veranderd na het versterken van de relaties tussen Rabat en Tel Aviv", benadrukt hij.

Lees ook: Visum voor Israël vergemakkelijkt voor Marokkanen

Sinds juli 2022 heeft Marokko het elektronisch visumaanvraagsysteem voor Israëli’s geïntroduceerd. Al meer dan 150.000 elektronische visa zijn verstrekt aan Israëli’s, uit een totaal van 160.000 behandelde aanvragen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team