Zoeken

Rabat krijgt nieuwe ondergrondse tunnels

29 augustus 2021 - 17:00 - Marokko

©

In Rabat en buurstad Salé zullen in de komende maanden twee nieuwe ondergrondse tunnels worden gebouwd. De twee tunnels zijn onderdeel van het ontwikkelingsprogramma "Rabat Lichtstad"

Het project word onder toezicht van het ontwikkelingsbedrijf SDL uitgevoerd. Het bedrijf heeft deze week twee aanbestedingen uitgegeven voor de aanleg van beide tunnels. De winnaars van de aanbestedingen zullen op 16 september bekend worden gemaakt.

Lees ook: Onderzoek nieuwe tunnel tussen Ouarzazate en Marrakech

De eerste aanbesteding heeft betrekking tot de aanleg van een ondergrondse tunnel op de kruising van de Avenue Abderrahman Bouabid en de Avenue Al Boustane in Rabat. Voor de tunnel werd een bedrag van 47,5 miljoen dirham vrijgemaakt, aldus een verklaring van SDL.

De tweede aanbesteding betreft de bouwwerken van een ondergrondse tunnel op de kruising van de weg naar Ain Houalla en de Avenue Ouali Al Had Sidi Mohamed in Salé. Hiervoor werd een bedrag van 58,6 miljoen dirham voorzien.

Aan het ontwikkelingsprogramma "Rabat Lichtstad" werd een totaalbedrag toegekend van 625 miljoen dirham, om de infrastructuur, het vervoer en het wegennet in de Marokkaanse hoofdstad te verbeteren.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team