Zoeken

Bouw nieuwe treinstation Rabat van start

21 juni 2024 - 06:00 - Marokko

©

De bouw van het nieuwe treinstation in Hay Riad, Rabat, is van start gegaan. De Nationale Spoorwegmaatschappij (ONCF) heeft de opdracht voor de bouw gegund aan het Marokkaanse bouwbedrijf SGTM. Het station moet voor de start van de Afrika Cup 2025, die in Marokko plaatsvindt, afgerond zijn.

Na een aanbestedingsprocedure koos de ONCF voor SGTM om het station te bouwen. De nieuwe Hay Riad-terminal, die als een ’brugstation’ zal fungeren, verbindt de Avenue Annakhil met de Avenue Hassan II en zal ook het sportcomplex Moulay Abdellah bedienen.

Lees ook: Rabat krijgt modern treinstation voor Afrika Cup 2025

Het toekomstige treinstation van Rabat zal bestaan uit een gelijkvloers met een totale oppervlakte van 4500 m² op de begane grond, een mezzanine van 200 m² en een verdieping met een oppervlakte van 2300 m².

Lees ook: Marokko: HSL-station Agadir binnenkort werkelijkheid

Het project omvat de ontwikkeling van perrons en buitenruimtes, evenals de bouw van twee ondergrondse parkeergarages met een doorgang onder de sporen die uitkomt op de Avenues Annakhil en Hassan II.

Met een budget van 183 miljoen dirham moet het station Hay Riad eind 2024 worden opgeleverd en in gebruik worden genomen, op tijd voor de Afrika Cup die in 2025 in Marokko wordt gehouden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team