Zoeken

Qatar 2022: Marokkanen kunnen wedstrijden niet gratis streamen

20 november 2022 - 20:00 - Sport

©

Marokkanen zullen de officiële wedstrijden van het WK Qatar 2022 dat op 20 november begint en tot 18 december duurt, niet kunnen volgen op gratis sportstreaming- websites in Marokko. Ze moeten zich inschrijven voor legale aanbiedingen.

Slecht nieuws voor Marokkanen die dol zijn op gratis sportstreaming-websites in Marokko. De Alliantie voor creativiteit en amusement (ACE) maakte vrijdag via een verklaring bekend dat gratis sportstreamingsites in Marokko sinds 11 november afgesloten zijn. De maatregel wordt een aantal dagen voor het WK voetbal in Qatar bekendgemaakt. Het kolossale evenement zal naar schatting 5 miljard kijkers trekken. Deze websites trokken in de afgelopen periode veel kijkers en registreerden 20,6 miljoen bezoeken per maand op 11 november.

Lees ook: Iflix niet langer beschikbaar in Marokko

De antipiraterij-actie is met name gericht op de inhoud van de wereldwijde sportzender beIN Sports, die in april vorig jaar tot de ACE toetrad en bijdroeg tot de sluiting van de sportstreaming-websites in Marokko. "Ons succes bij het sluiten van illegale streamingsites in Marokko is te danken aan onze focus op de aanpak van de groeiende risico’s van piraterij van sportcontent voor consumenten, sportbonden en kijkers", aldus Jan van Voorn, vice-voorzitter en hoofd van contentbescherming bij de ACE.

Lees ook: Reden sluiting in Marokko gevestigde piratensite Tirexo bekend

"Onze samenwerking met beIN Sports, als lid van de alliantie, geeft een duidelijk signaal af aan alle inhoud-piraten over de hele wereld dat wij hen niet zullen tolereren en dat zij worden opgespoord en stilgelegd, met name degenen die van plan zijn inhoud te stelen van de komende wedstrijden van de FIFA World Cup in 2022", aldus Van Voorn.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team