Zoeken

Reden sluiting in Marokko gevestigde piratensite Tirexo bekend

4 mei 2022 - 18:20 - Marokko

©

De redenen voor de sluiting van de dienst ’Zone-telechargement’ en het in Marokko gevestigde platform ’Tirexo’, zijn nu toch bekend geraakt. De twee piratensites behoren tot de grootste in Frankrijk en België.

De piratensite Zone-telechargement, die vanuit Tunesië wordt gerund, en Tirexo, dat in Marokko is gevestigd, stonden op de lijst van de belangrijkste illegale download- en streamingsites. De verantwoordelijken gebruikten vaak achterdeurtjes om aan de Franse autoriteiten te ontkomen. Ze veranderden met name regelmatig hun domeinnaam.

Lees ook: Wereld-Marokkaan opgepakt voor illegaal downloaden, 5,5 miljoen euro schade

Geheel onverwacht voor hun abonnees, kondigden de beheerders van de twee sites een sluiting aan zonder hiervoor een rechtvaardiging te geven. De redenen voor de sluitingen zijn inmiddels bekend. De Alliance for Creativity and Entertainment (ACE), één van de grootste organisaties die de belangen van de industriereuzen verdedigt, heeft contact opgenomen met de beheerders van de twee sites en die hebben ingestemd met de sluiting, zo meldt Geeko.lesoir.

Lees ook: Hacker lekt gegevens van twee miljoen Marokkanen

Voorlopig vonden er geen arrestaties of opsluitingen plaats. "De sluiting van de twee sites toont aan dat onze organisatie over verschillende instrumenten beschikt om de creatieve sector te beschermen", aldus ACE.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team