Zoeken

Puneet Talwar nieuwe Amerikaanse ambassadeur in Marokko

21 maart 2022 - 12:20 - Marokko

©

De Amerikaanse president Joe Biden heeft vrijdag aangekondigd dat de Indiaas-Amerikaan Puneet Talwar de volgende Amerikaanse ambassadeur in Marokko zal zijn.

Volgens het Witte Huis heeft Talwar op het ministerie van Buitenlandse Zaken, in het Witte Huis en in de Senaat hoge functies bekleed op het gebied van de nationale veiligheid en het buitenlands beleid, en heeft hij nog verscheidene andere hoge regeringsposten bekleed. Hij is momenteel senior adviseur bij het State Department.

Lees ook: Ambassadeur van Marokko in Spanje terug op post

Voorheen was Talwar plaatsvervangend assistent-staatssecretaris voor politiek-militaire zaken, speciaal assistent van de president en hooggeplaatst directeur bij de Nationale Veiligheidsraad, en hooggeplaatst staflid van de Commissie Buitenlandse Betrekkingen van de Senaat van de Verenigde Staten. Hij heeft ook een uitgebreide ervaring in de openbare dienst.

Lees ook: Voormalig VS-ambassadeur in Marokko verliest zaak tegen Google

Volgens artikel 2 van de Amerikaanse grondwet moet een benoeming door de Senaat worden goedgekeurd voordat het voltallige Huis van Afgevaardigden erover kan stemmen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team