Zoeken

Ambassadeur VS kiest Al Hoceima voor eerste officiële bezoek

20 december 2022 - 23:00 - Marokko

©

Puneet Talwar, de nieuwe Amerikaanse ambassadeur in Marokko, heeft een bezoek gebracht aan Al Hoceima. Hij was daar ook voorzitter van de slotceremonie van twee projecten van de Amerikaanse missie in de regio, namelijk de renovatie van het Torres-fort in het Al Hoceima National Park door het Ambassadors Fund for Cultural Preservation, en de Academy of Women Entrepreneurs (AWE) 2022.

De diplomaat zat tijdens zijn bezoek aan Al Hoceima de slotceremonie voor ter voltooiing van de 3e fase van het renovatieproject van de site "Al-Kalaa Torres", een 13e-eeuws fort, gelegen in het Al Hoceima National Park. "De Amerikaanse regering investeert samen met anderen in Marokko, omdat onze relatie met dit land zeer belangrijk en van lange duur is. Dit prachtige fort, dat onze regeringen samen hebben gerestaureerd, maakt nu deel uit van die geschiedenis", verklaarde de diplomaat. Talwar bedankte ook het ministerie van Cultuur en de Marokkaanse regering voor hun steun, schrijft persagentschap MAP.

Lees ook: VS renoveert Torres Al Kalaa in Al Hoceima

Op vrijdag 16 december zat ambassadeur Talwar ook de slotceremonie voor van de Academy of Women Entrepreneurs (AWE) in het Mirador Cultural Complex. De organisatie heeft in 2022 zo’n 70 vrouwen uit Larache, Chefchaouen en Al Hoceima voorzien van de nodige kennis, netwerken en toegang, om een eigen bedrijf op te starten of verder te ontwikkelen. AWE heeft sinds 2019 reeds meer dan 180 Marokkaanse vrouwelijke ondernemers opgeleid in Marokko.

Lees ook: Nieuwe Amerikaanse ambassadeur in Marokko beëdigd

De ambassadeur benadrukte "dat het AWE-programma, de economische kansen van vrouwen bevordert door het opkrikken van de vaardigheden, capaciteiten en middelen waarover ze beschikken om deel te nemen aan de economie. Dit draagt ook bij tot de economische groei van Marokko en tot meer diversiteit en inclusie".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team