Zoeken

Antwerpenaars Sebaoui en Saibari kiezen voor Marokko

14 september 2022 - 15:00 - Sport

©

De de Marokkaanse voetbalbond FRMF maakte maandag bekend dat de Antwerpse spelers Ilias Sebaoui van Beerschot en Ismael Saibari van PSV Eindhoven, op 19 september in Marokko worden verwacht, voor een oefenkamp met Jong Marokko.

De Marokkaans-Belgische Ilias Sebaoui werd ondanks de degradatie van zijn club opgeroepen voor het Marokkaanse U23 team. De aanvallende middenvelder meldde het nieuws over zijn oproep ook zelf op zijn Instagram-account. De 20-jarige speler wordt volgende week al in Marokko verwacht voor een oefenkamp. Daardoor zal hij de bekerwedstrijd van Beerschot tegen Knokke missen, schrijft de Gazet Van Antwerpen.

Lees ook: Ilias Sebaoui weigert oproep België en kiest Marokko

Ook de 21-jarige Marokkaans-Spaanse Ismael Saibari van PSV Eindhoven zit in de selectie van de U23. Door te laten doorschijnen dat hij nog geen definitieve keuze voor Marokko had gemaakt, leek de vleugelspeler een paar weken geleden nog een poging te doen om druk uit te oefenen op de Marokkaanse voetbalbond, om in de A-selectie opgenomen te worden.

Lees ook: Bondscoach Walid Regragui kondigt terugkeer Hakim Ziyech aan

Op de persconferentie van maandag kreeg Walid Regragui, de nieuwe bondscoach van Marokko, een vraag over Saibari. Hij antwoordde dat de speler bij PSV eerst meer ervaring moet opdoen om een A-selectie te verdienen. Saibari kwam bij PSV tot dusver tien keer in actie, waarvan zeven keer als basisspeler.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team