Zoeken

Proces tegen gevluchte Koeweitse pedofiel in Marrakech hervat

13 december 2022 - 21:00 - Marokko

©

Het proces tegen de Koeweitse toerist Abderrahman Mohammed Samrane Al-Azmi wordt hervat. Hij wordt beschuldigd van verkrachting van een 14-jarige minderjarige in Marrakech. De rechtszaak werd twee jaar opgeschort omdat de voortvluchtige verdachte niet voor de rechter verscheen.

Er zijn nieuwe wendingen in de zaak van de 24-jarige Koeweiti die beschuldigd wordt van verkrachting van een minderjarige. Het proces tegen Abderrahmane Mohamed Samran Al-Azmi is op 15 november hervat door de strafrechtbank in Marrakech. De man ontvluchtte Marokko op 28 januari 2022 nadat hij na de betaling van een borgtocht van 30.000 dirham, was vrijgelaten.

Lees ook: Koeweit bereid om pedofiel aan Marokko uit te leveren

Al-Azmi zal uiteindelijk bij verstek berecht worden. De volgende zitting in deze zaak is gepland voor 10 januari 2023. Momenteel is de Marokkaanse mensenrechtenorganisatie (AMDH) de enige aanklager, aangezien de moeder van het slachtoffer zich heeft teruggetrokken. "We hebben de zaak niet uit het oog verloren. Het dossier is niet gesloten en we zijn nog steeds mede-eiser", aldus Omar Arbib van de AMDH-afdeling in Marrakech aan Médias24.

Lees ook: Koeweitse pedofiel uit Marokko gevlucht

Na talrijke dagvaardingen en garanties van de Koeweitse Ambassade en 21 hoorzittingen waarop de beschuldigde niet verscheen, werd het proces heropend. Hoe de verdachte het land kon verlaten hoewel er een strafrechtelijke procedure tegen hem was ingeleid, blijft voor Omar Arbib een raadsel. "De openbare aanklager had op zijn minst een internationaal opsporingsbericht kunnen uitvaardigen, maar dat is niet gebeurd", voegt hij eraan toe. Hij wijst erop dat de verdachte "de feiten voor de speurders en de onderzoeksrechter heeft toegegeven".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team