Zoeken

Organisatie verzet zich tegen sekstoerisme in Marokko

22 januari 2023 - 20:00 - Marokko

©

De organisatie ’Touche pas à mon enfant’ (TPAME) heeft laten weten dat zij zich burgerlijke partij heeft gesteld in een zaak van "poging tot verkrachting van een minderjarige" in Agadir, die momenteel door het Openbaar Ministerie wordt onderzocht.

In een persbericht schrijft de organisatie, die al jaren strijd tegen sekstoerisme in Marokko, dat de "vermeende pedofiel, die in Agadir woont, misbruik maakte van de zwakke sociale situatie van een minderjarige, door hem een menu aan te bieden in een McDonald’s restaurant, met de bedoeling hem te misbruiken in de toiletten".

Lees ook: Marokko-sekstoerisme: zaak zanger Eida Al Menhali uitgesteld

"Een Britse toerist greep onmiddellijk in en kon zo het ergste voorkomen", aldus het bericht. De vereniging "veroordeelt nogmaals dit soort geweld en dringt er bij de bevoegde gerechtelijke autoriteiten op aan streng op te treden".

Lees ook: Minister: "Marokko is geen bestemming voor sekstoerisme" (video)

"Het betreurenswaardige incident stelt opnieuw de kwestie van het sekstoerisme in ons land aan de orde, dat sommige mensen enkel bezoeken om misbruik te maken van de onschuld van kinderen, in plaats van te genieten van onze mooie stranden en de zon," betreurt de organisatie. "Het wordt tijd dat sommige toeristen beseffen dat ons nageslacht in geen geval een fastfoodgerecht," concludeert de organisatie.

Bladna.nl