Zoeken

Lalla Asmae, Lalla Hasna en Lalla Meryem in Parijs met vrouw Franse president (foto)

20 februari 2024 - 14:00 - Wereld

©

Op uitnodiging van Brigitte Macron, de echtgenote van de Franse president, waren prinses Lalla Meryem, prinses Lalla Asmae en prinses Lalla Hasna maandag te gast voor een lunch in het Élysée-paleis.

"In de traditie van de historische vriendschapsrelatie tussen Frankrijk en het Koninkrijk Marokko ontving Brigitte Macron Hare Koninklijke Hoogheden Prinses Lalla Meryem, Prinses Lalla Asma en Prinses Lalla Hasnae", staat op het Instagram-account van het Franse Élysée met een foto van de ontmoeting.

Lees ook: Prinses Lalla Meryem en koningin Máxima wisselen uit in het Spaans (video)

"President Emmanuel Macron kwam hen tijdens de lunch begroeten", voegde ze toe, met de vermelding dat de president "recent telefonisch contact had met Zijne Majesteit Koning Mohammed VI."

Lees ook: Lalla Salma, Lalla Oum Keltoum en vrouw Franse president samen in Rabat (foto’s)

Frankrijk heeft de "wil" uitgesproken om het vertrouwen met Marokko te herstellen en de bilaterale relatie als "essentieel" te bestempelen, na een periode van spanningen. "Ik heb de band met Marokko hersteld. Er waren misverstanden die tot problemen leidden", verklaarde de nieuwe Franse minister van Buitenlandse Zaken, Stéphane Séjourné, die in januari werd benoemd, enkele dagen geleden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team