Zoeken

"Prins van Marokko": de verspreking van de moeder van prinses Grace

22 mei 2022 - 20:20 - Wereld

©

Tijdens een bezoek van Prins Rainier III aan New York aan het einde van 1955, maakte de moeder van de Amerikaanse ster Grace Kelly, die Prinses Grace van Monaco werd, een verspreking: Ze sprak over de "Prins van Marokko" in plaats van de "Prins van Monaco".

Le Point kwam terug op deze mooie anekdote tijdens het Festival van Cannes, waarvoor Grace Kelly in het voorjaar van 1955 was uitgenodigd, nadat zij de Oscar had gewonnen voor beste actrice in de film "A provincial girl", en de verspreking van de moeder van de Amerikaanse actrice tijdens het bezoek van prins Rainier III van Monaco.

Lees ook: Belgische prinses Maria Laura gaat met Franse Marokkaan trouwen

De prins was naar New York gegaan om Grace ten huwelijk te vragen met een smaragd geslepen diamanten ring van 10,47 karaat. Margaret Katherine Majer was blij met dit bezoek, maar maakte een vergissing toen ze aankondigde dat haar dochter "ging trouwen met de prins van Marokko!” Ze verwarde Marokko met Monaco.

Lees ook: Gad Elmaleh date prinses uit Monaco

Grace en Rainier trouwden in de kathedraal van Monaco op 19 april 1956, een dag na het burgerlijk huwelijk in de troonzaal van het paleis. Het echtpaar kreeg drie kinderen: Caroline Louise Marguerite, Albert II, de huidige vorst van Monaco, en Stéphanie Marie-Elisabeth. Op 14 september 1982 overleed Grace van Monaco als gevolg van een auto-ongeluk.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team