Zoeken

Belgische prinses Maria Laura gaat met Franse Marokkaan trouwen

28 december 2021 - 10:56 - Wereld

©

Prinses Maria Laura van België, tweede kind van prinses Astrid en prins Lorenz, heeft zich verloofd met een Franse Marokkaan. Hun huwelijk staat voor de tweede helft van 2022 gepland.

Het Belgische koningshuis laat in een verklaring weten dat prinses Astrid en prins Lorenz, met veel vreugde de verloving van prinses Maria Laura met William Isvy aankondigen. De twee leerden elkaar in 2015 in Londen kennen en zullen in de tweede helft van 2022 trouwen.

Lees ook: Voormalige Miss World trouwt in Marrakech (foto)

William Asvy werd in Parijs geboren van een Frans-Marokkaanse vader en een Britse moeder. Hij is investeringsbankier in Groot-Brittannië en bracht het grootse deel van zijn jeugd in Londen door. Hij studeerde aan de McGill universiteit in Montreal waar hij een bachelor in financiën behaalde.

Prinses Maria Laura van België is de dochter van prinses Astrid, de oudste dochter van Koning Albert II, en haar echtgenoot prins Lorenz, aartshertog van Oostenrijk-Este. Maria Laura groeide tot haar vijfde verjaardag op in het Zwitserse Bazel, waar haar vader voor een grote bankgroep werkte. Ze studeerde aan het St. John Berchmans College in Brussel en de John’s International School in Waterloo. In Parijs studeerde de prinses Chinees en internationale betrekkingen aan het Instituut voor Oosterse Talen. In 2012, na een stage in New York, vertrok ze naar Shanghai, waar ze een tijdlang in de privésector werkte.

Lees ook: Nordin Amrabat trouwt met Nederlands meisje uit Rif

De jonge prinses keerde twee jaar later terug naar Europa en ging voor een denktank in Londen werken. Ze behaalde een master in internationale zaken en diplomatie aan de School of Oriental and African Studies. Na drie jaar voor de Europese Bank voor Wederopbouw en Ontwikkeling te hebben gewerkt, ging ze in 2020 aan de slag voor een bekende filantropisch stichting. Daar werkt ze nog steeds als analist in de klimaatsector.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team