Zoeken

President Tunesië bekritiseerd om stilzwijgen richting koning Mohammed VI

4 juli 2024 - 19:00 - Wereld

©

President Kaïs Saïed van Tunesië is het enige Arabische staatshoofd dat geen condoleance heeft gestuurd naar Koning Mohammed VI na het overlijden van zijn moeder, prinses Lalla Latifa, op 29 juni.

Deze omissie heeft geleid tot kritiek en wordt gezien als een "nieuwe diplomatieke misser" door Carthage News, dat eraan herinnert dat de Tunesische diplomatie eerder bekritiseerd is.

In augustus 2022 veroorzaakte Saïed al controverse door de leider van het Polisario uit te nodigen voor de “TICAD8”-bijeenkomst en hem officieel te ontvangen. Dit gebaar wekte toen al de woede van Marokko.

De diplomatieke houding van de Tunesische president heeft tot veel reacties geleid op sociale media. Veel gebruikers herinnerden aan de steunbetuigingen van Koning Mohammed VI aan Tunesië na de revolutie. Destijds, toen het land te kampen had met terrorisme en een crisis in de toeristische sector, bracht de Koning een officieel bezoek aan het land. Hij wandelde toen door de straten en toeristische gebieden van Tunesië zonder veiligheidsdienst, wat werd gezien als een blijk van solidariteit.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team