Zoeken

Premier aan wereld-Marokkanen: "Welkom thuis"

21 september 2019 - 10:40 - Marokkanen in het buitenland

©

Regeringshoofd Saâdeddine El Othmani heeft verheugd gereageerd op het verloop van de zomeroperatie Marhaba 2019. In een toespraak voor de gelegenheid prees de bewindsman het "gevoel van burgerschap" van in het buitenland gevestigde Marokkanen.

El Othmani verklaarde dat tijdens de opening van de regeringsraad op donderdag. Hij bedankte alle partijen die meewerkten aan de zomeroperatie Marhaba die dit jaar van 5 juni tot 15 september liep.

De zomeroperatie verliep volgens de Premier in uitstekende omstandigheden. "Er werden geen problemen gemeld. We danken God voor de veiligheid en stabiliteit van ons land en voor het succes van deze operatie", aldus El Othmani.

"We willen iedereen bedanken die heeft bijgedragen aan het succes ervan, vooral Marokkanen die in het buitenland wonen, in ons vertrouwen en gehecht zijn aan hun thuisland. We heten hen graag ’Welkom thuis’", vervolgde de bewindsman.

Marhaba wordt elk jaar onder toezicht van Koning Mohammed VI georganiseerd om de toestroom van miljoenen in het buitenland gevestigde Marokkanen naar hun land van herkomst te reguleren.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team