Zoeken

Premier Benkirane eist sancties na uitzending concert Jennifer Lopez

6 juni 2015 - 15:00 - Marokko

©

Premier Abdelilah Benkirane heeft een beroep gedaan op de Hoge Autoriteit van Audiovisuele Communicatie (Haca) na de uitzending op televisiezender 2M van de suggestieve show van Jennifer Lopez in Rabat.

Benkirane zou op vraag van Communicatieminister Mustapha El Khalfi hebben gehandeld. El Khalfi, zelf onder druk gezet door de oppositie en de media, zou aan Fayçal Laraïchi, baas van de publieke omroep SNRT, hebben gevraagd om de uitzending te stoppen, maar Laraïchi zou hebben geweigerd.

In zijn verzoek aan de Haca hekelt Benkirane de seksueel suggestieve dansen en outfits van de zangeres die de religieuze en morele waarden van de Marokkaanse samenleving schenden.

De overtreding is volgens Benkirane "ernstig en verdient een sanctie" tegen televisiezender 2M. De uitzending van het concert beschouwt hij als schending van de richtlijnen opgelegd aan 2M én van de Marokkaanse grondwet. Ook de PJD-partij waarvan hij de leider is, vraagt sancties en eist het onmiddellijk vertrek van de verantwoordelijken van 2M, met name Salim Cheikh, Samira Sitaïl en Fayçal Laraïchi.

Bladna.nl