Zoeken

Marokko-Ivoorkust: Marokkaanse voetbalbond onderhandelt goedkope vliegtickets voor supporters

14 oktober 2017 - 15:00 - Sport

©

Het Marokkaanse ministerie van Jeugd en Sport onderhandelt momenteel met de Marokkaanse luchtvaartmaatschappij Royal Air Maroc goedkope tickets voor supporters die de wedstrijd tegen Ivoorkust in Abidjan willen gaan volgen.

Een akkoord zou zijn gevonden voor een heen en terug vliegtuigticket aan 2000 dirham. Er zijn echter enkele voorwaarden aan verbonden. Marokkaanse fans die in Abidjan de beslissende kwalificatiewedstrijd willen gaan volgen mogen maximaal 24 uur in Ivoorkust verblijven. Ze moeten dus onmiddellijk na de wedstrijd naar Marokko terugkeren.

Een vliegtuigticket voor Abidjan kost momenteel tussen 7000 en 10.000 dirham, wat het onmogelijk maakt voor vele supporters om het Marokkaans elftal te gaan steunen.

De Marokkaanse voetbalbond zal bovendien gratis kaartjes uitdelen voor de wedstrijd om zoveel mogelijk Marokkaanse supporters aan te trekken. De voetbalbond verwacht tussen 3000 en 4500 fans om de Atlas Leeuwen aan te moedigen.

Marokko versloeg Gabon afgelopen zaterdag met 3-0 in een kwalificatieduel terwijl Ivoorkust een dag eerder gelijk speelde tegen Mali. Het Marokkaans elftal is dankzij deze overwinning eerste in groep C met negen punten. Ivoorkust volgt met acht punten terwijl Mali en Gabon uitgeschakeld zijn. Om zich voor het WK-2018 in Rusland te kwalificeren heeft Marokko slechts een punt nodig. Een gelijkspel tegen Ivoorkust zou dus genoeg zijn.

Om het elftal aan te moedigen en te steunen heeft de Marokkaanse voetbalbond FRMF aan alle spelers en premie van een miljoen dirham beloofd. De premie was oorspronkelijk van 500.000 dirham maar voetbalbondbaas Fouzi Lekjaa besloot deze na de overwinning tegen Gabon te verdubbelen. De bond zet ook massaal middelen in om een overwinning van het Marokkaans elftal te garanderen, waaronder een privé vliegtuig en een erkende Marokkaanse kok die de maaltijden van de Atlas Leeuwen tijdens hun verblijf in Ivoorkust zal verzorgen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team