Zoeken

Marokko-Ivoorkust: 6000 kaartjes voor Marokkaanse supporters

16 oktober 2017 - 21:00 - Sport

©

De Ivoriaanse voetbalbond heeft besloten om 6000 plaatsen voor Marokkaanse supporters te reserveren. Marokko speelt op 11 november een laatste kwalificatiewedstrijd tegen Ivoorkust in Abidjan.

Enkele dagen geleden kondigde de Marokkaanse voetbalbond al aan dat onderhandelingen aan de gang waren met het Marokkaans luchtvaartmaatschappij Royal Air Maroc om goedkope vliegtickets aan Marokkaanse supporters aan te bieden. Een akkoord werd intussen gevonden. Marokkaanse fans die de wedstrijd in Abidjan willen gaan volgen kunnen een heen en terug ticket voor 2000 dirham boeken onder voorwaarde dat ze minder dan 24 uur in Ivoorkust verblijven.

Vijfhonderd fans zullen op vrijdag 10 november aankomen terwijl de rest op zaterdag, enkele uren voor de wedstrijd, in Ivoorkust zullen landen. Allen zullen met hun vliegticket een gratis kaartje krijgen om de wedstrijd te gaan volgen en zullen enkele uren na de kwalificatiewedstrijd naar Marokko terugkeren.

Marokko, dat deze maand acht plaatsen op de FIFA-ranglijst heeft gewonnen, is slechts één punt verwijdert van een kwalificatie voor het wereldkampioenschap voetbal van volgend jaar in Rusland. Het elftal versloeg begin oktober Gabon met 3-0 en is daarmee eerste van zijn groep met negen punten. Ivoorkust volgt op de tweede plaats met acht punten. Wil Marokko zijn ticket boeken voor het WK-2018 dan is een gelijkspel al genoeg.

Om de Atlas Leeuwen aan te moedigen heeft de Marokkaanse voetbalbond een gigantisch budget vrijgegeven. De spelers zullen in geval van een kwalificatie elk een premie van een miljoen dirham ontvangen. De spelers vertrekken tevens met een privé vliegtuig naar Ivoorkust en worden vergezeld door een Marokkaanse kok.

De voetbalbond heeft ook aan de fans gedacht. Om zoveel mogelijk supporters naar Abidjan aan te trekken worden de kaartjes voor de wedstrijd gratis weggegeven en werd het bovenvermeld akkoord met Royal Air Maroc gesloten. De voetbalbond hoopt op de aanwezigheid van 3000 tot 4500 Marokkaanse fans.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team