Zoeken

Polisario "voert nog steeds oorlog" tegen Marokko

19 oktober 2021 - 20:30 - Marokko

©

Brahim Ghali, leider van de Polisario, heeft tijdens een conferentie in de kampen van Tindouf, verklaard dat zijn beweging de aanvallen tegen Marokko zal voortzetten.

"Marokko weigert te erkennen dat er oorlog is. Het is aan hen om dit te beslissen. Wat ik weet is dat het Sahrawi-leger een dagelijkse oorlog voort tegen Marokkaanse bases," verklaarde Ghali, volgens wie de vijandigheden pas zullen stoppen wanneer een referendum over zelfbeschikking in de Sahara wordt georganiseerd.

Lees ook: Nieuwe aanval van Polisario tegen Marokko in Sahara

De verklaringen van de Polisario-leider komen enkele dagen voor de VN-veiligheidsraad dat op 28 oktober gepland staat en zal worden gewijd aan het conflict over de Sahara. Africanews oordeelt dat Ghali met zijn verklaringen de veiligheidsraad onder druk wil zetten zodat het zijn verantwoordelijkheden neemt.

Eerder deze week stelde de Polisario een basis van het Marokkaans leger in de regio van Mahbes, niet ver van de grens tussen Algerije, Marokko en Mauritanië te hebben aangevallen. Marokko zou de aanval met mortiergranaten hebben afgeweerd.

Lees ook: VN houdt Polisario verantwoordelijk voor spanningen in Guerguerat

Dertig jaar na de ondertekening in 1991 van het staakt-het-vuren-akkoord tussen Marokko en de Polisario, ervaren de Verenigde Naties nog steeds moeilijkheden om een definitieve oplossing voor het conflict in de Sahara te vinden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team