Zoeken

Polisario veroordeelt 19 Marokkanen voor drugssmokkel

9 november 2017 - 16:10 - Marokko

©

De rechtbank van Tindouf heeft negentien Marokkanen tot strenge celstraffen veroordeeld voor drugssmokkel. Allen werden op 18 juli door agenten van de Polisario gearresteerd.

Het ministerie van Justitie en Religieuze zaken van de Polisario meldt in een verklaring dat tegen de beklaagden straffen van 15 tot 17 jaar gevangenis werden uitgesproken.

Het proces begon op 31 oktober. Tegen de drugssmokkelaars was 20 jaar celstraf, een boete van één miljoen Algerijnse dinar per verdachte en de inbeslagneming van een Toyota Hilux die voor het vervoer van de drugs werd gebruikt geëist. Daarnaast werd ook de uitvaardiging van een arrestatiebevel tegen een op de vlucht geslagen verdachte gevraagd.

De rechtbank besloot twee verdachten tot 16 jaar cel te veroordelen. De zeventien andere beklaagden zullen 15 jaar in de cel doorbrengen. Tegen de op de vlucht geslagen verdachte werd een arrestatiebel uitgevaardigd. Hij werd bij verstek tot 17 jaar en 8 maanden celstraf veroordeeld. Allen zullen ook boetes gaande van 500.000 tot 860.000 dinar moeten betalen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team