Zoeken

Tripoli bevrijd, Kadhafi zoekt toevlucht in Marokko

22 augustus 2011 - 22:30 - Wereld

©

De Libische leider Mouâmar Kadhafi heeft gesprekken gestart met een aantal staten, waaronder Marokko, om zijn familieleden en in het bijzonder zijn vrouw Safia Ferkache, zijn dochter Aisha en zijn kleinkinderen, te ontvangen indien Tripoli in de handen van de opstandelingen viel.

Abdel Moneim al-Honi, permanent vertegenwoordiger van Libië bij de Arabische Liga, geciteerd door de Australische tabloid "Sunday Morning Herald", zegt dat Kadhafi hierover al correspondenties heeft gehad met Marokko, Egypte, Algerije en Tunesië, hen verzoekend zijn familie toevlucht te bieden.

Donderdagavond had de Amerikaanse zender NBC al laten weten dat Kadhafi op het punt stond Libië te verlaten als gevolg van de vooruitgang van de rebellen richting Tripoli. De Libische kolonel zou er zelfs de voorkeur aan geven zijn toevlucht met zijn familie in Marokko te nemen.

Tripoli viel zondagavond in handen van opstandelingen. De gevechten waren nog in volle gang maandagochtend rond het fort van Kadhafi, Bab Al Aziziyah, waar de Libische Kolonel over meerdere bunkers beschikt.

De opstand die uitbrak op 15 februari in Libië, heeft enkele duizenden doden gemaakt. Meer dan 750.000 mensen vluchtten ook uit Libië naar de buurlanden volgens de VN. Ongeveer 160.000 Marokkanen woonden in Libië voor het begin van de opstand.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team